Neuraaltherapie in de tandheelkunde

Wijlen Dr. Hänisch, tandarts in Berlijn, heeft enkele jaren geleden een artikel geschreven in het Duitse tijdschrift voor holistische tandheelkunde (tijdschrift van de "Internationale Gesellschaft für ganzheitliche ZahnMedizin") . Dit artikel is enige tijd geleden in een vertaling van Arjen Starrenburg, tandarts en lid van de NVNR, en in het Nederlandse tijdschrift van de NVBT opgenomen. Het artikel laat zien hoe sterk de relatie is tussen ons gebit en onze gezondheid. Dr. Hänisch illustreert zijn betoog met korte casuïstiek van 18 patiënten. Aan deze observaties zijn door de NVNR- leden nog vele andere toe te voegen. Observaties hebben de geneeskunde door de eeuwen heen verder geholpen. Het is heel jammer dat deze heden ten dage te gemakkelijk worden afgedaan als onwetenschappelijk. 

De conclusie onder casus 14 van dr Hänisch vat het artikel goed samen: "Elke pathologische verandering in het kaakgedeelte kan tot stoorvelden leiden. Geen ziekte mag als therapieresistent worden gezien als niet eerst elk deel van het tandkaakgebied is getest." 

Wij zijn blij dat wij, ter nagedachtenis aan wat Dr Hänisch ons aan kennis nagelaten heeft, dit artikel op onze site kunnen plaatsen.

  Bekijk het volledige artikel - [11 pagina's, pdf, 478 kb]
(opent in nieuw venster )

Bron: 1e nummer 2008 van de NVBT

© 2022 - Nederlandse Vakgroep Neuraal- en Regulatietherapie NVNR - E-mail —— Disclaimer